TVT-bandje

U bevindt zich hier: » TVT-bandje » Ervaringen » Ex-patient

"De operatie stelt niets voor!"

Interview met Nathalie

Personalia:
Nathalie
39 jaar, Amersfoort
Getrouwd, twee dochters van 7 en 5 jaar
Beroep: Office-coördinator

Het begon na de bevalling

Na mijn eerste bevalling kreeg ik last van incontinentie. Ik wist dat het door de bevalling kwam en ik gebruikte Tena Lady om mijn urineverlies op te vangen. Ik ben toen ook gestopt met sporten maar verder stond ik niet zo erg stil bij mijn incontinentie.

Dat veranderde na de tweede bevalling. Het werd toen duidelijk veel erger. Bij alles wat ik deed; tillen, hoesten, niezen, rennen, verloor ik urine en het was ook steeds veel. Niet meer alleen een paar druppels. Maar ik ben het half jaar na die tweede bevalling gewoon met het probleem doorgelopen en liet me er ook niet van weerhouden om alles te doen wat ik gewend was, behalve sporten dan. Wel zorgde ik er voor dat ik altijd verschoning bij me had.

Toen was het genoeg!

Maar op een bepaald moment vond ik het echt genoeg geweest en ging ik naar de huisarts omdat ik doorgestuurd wilde worden naar een bekkenbodemspecialist. Zo gezegd, zo gedaan en de therapie daar hielp wel een beetje. Maar na 20 behandelingen moet je het weer op jezelf doen en vanaf dat moment ging het bij mij fout. Het werd steeds een beetje erger en ik had voortdurend de aandrang om mijn blaas te legen. De gynaecoloog vertelde me toen dat ik een verzakte blaas had en dat dat de reden was dat fysiotherapie ook niet had geholpen.

Al met al ben ik ook toen weer heel lang gewoon blijven doorlopen zonder er iets aan te doen. Drie jaar om precies te zijn. En weer werd het erger en erger tot ik er tijdens het vrijen zelfs last van kreeg en ik soms overdag de WC niet meer kon halen. Ik had altijd gedacht dat ik het wel onder controle had, maar toen wist ik: het is nu genoeg!

Totaal geen pijn

Toen ik – voor een andere reden – bij de gynaecoloog was, vroeg ik hem ook maar meteen wat er aan mijn probleem te doen was. Hij verwees me meteen door naar dokter Schraffordt Koops in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

In september 2004 kon ik daar worden geopereerd. Er werden twee dingen bij mij gedaan; er werd een TVT-bandje geplaatst en er werd een voorwandcorrectie uitgevoerd, vanwege die verzakte blaas. Daardoor duurde het bij mij ook langer voordat ik het ziekenhuis uit mocht. Ik werd na 2,5 dag ontslagen terwijl je met alleen een TVT-bandje al bijna meteen na de ingreep weer weg mag.

Ik heb helemaal geen pijn gehad. Het enige ongemak was dat ik 8 weken lang niets mocht tillen en niet mocht fietsen en autorijden. Maar ook dat had weer te maken met die voorwandcorrectie.

Ik had dit zoveel eerder moeten doen!

Ik vind het TVT-bandje echt geweldig; ik heb nergens meer last van, ook niet tijdens het vrijen. Ik heb geen inlegkruisjes meer nodig en ik kan weer alle sporten doen. Ik heb alleen het gevoel dat ik het niet zo goed lang kan ophouden, maar dat is misschien meer een gevoel. Ik had dit zo veel eerder moeten doen!

Tegen iedereen die twijfelt wil ik zeggen: laat je niet afschrikken door het idee van een operatie, want die stelt namelijk niets voor. Je bent niet uit de running en de ingreep is klein en kost weinig tijd. En het levert zo veel gemak op!

Blijf er niet mee doorlopen, het is niet eng en het is dus ook niet – zoals ik dacht – een ouwevrouwenkwaal. Nu ik erover praat hoor ik het opeens overal om me heen op het schoolplein.

Zie ook:

Interview met dr. Jan den Boon (Gynaecoloog)
Interview met Jenneke Kalkdijk (Fysiotherapeute) -->

U bevindt zich hier: » TVT-bandje » Ervaringen » Ex-patient
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties