Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Urine-incontinentie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Urine-incontinentie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

brenda

Geschreven op: Woensdag 27 Juni 2007 om 22:54
Ongepast of beledigend?

Wie heeft er een TVT bandje laten verwijderen en om welke reden?
Ik heb 8 maanden geleden een tvt-o bandje laten plaatsen vanwege stressincontinentie.
Om een lang verhaal kort te maken heb ik al 8 maanden koorts, ben ik inmiddels voor de 2e keer geopereerd en hebben ze een klein stukje verwijderd.
Dit omdat het bandje door de vaginawand was gesleten ( en dat al na 9 weken). Tampons kan ik niet meer gebruiken laat staan dat er gemeenschap kan plaatsvinden. Er zit nu al zeker 2 weken pus in de vagina en het bandje is weer aan het doorslijten aan dezelfde kant. Kweek van de pus levert niets raars op. Ben helemaal door de molen geweest, iets anders is er dus niet .
Ik roep al 8 maanden dat ik niet tegen het bandje kan , het ziekenhuis zegt dat kan niet. En nu moet ik dus voor de 3e keer geopereerd worden en ik wil dat hele bandje eruit hebben. Maar dat willen ze niet, ook bij de 2e operatie heb ik dat aangegeven.
Wie oh wie herkent dit of heeft dat bandje toch laten verwijderen ( ook als het om andere redenen is ) en waar hebben jullie dat laten doen?
groetjes,
Brenda 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Melanie op Zaterdag 30 Juni 2007 om 08:36 Ongepaste reactie?

Hi Brenda,

Ik ben gisteren net bij de gynacoloog geweest, werd voorgesteld een tvt bandje. Maar nu ikdit lees? Welk ziekenhuis is dit?
Gr. Melanie.


Geschreven door: !!! op Zaterdag 30 Juni 2007 om 10:25 Ongepaste reactie?

kijk eens bij wilma .iets verder op dit forum.zij heeft het tvt bandje laten door knippen want het zat te strak.
wel vind ik het raar dat ze het bandje bij jou niet willen verwijderen.misschien kan dat wel niet ofzo.
vraag het goed na. als jij dat wilt mogen ze dat toch niet weigeren.
mij lijkt het ook een reactie van het tvt bandje.
dat hoor je ook vaker van borst vergrotingen door die siloconen.
allemaal troep veel sterkte


Geschreven door: brenda op Zondag 1 Juli 2007 om 12:57 Ongepaste reactie?

Hoi Melanie,
Het gaat bij ontzettend veel mensen goed, alleen bij mij niet heb ik het idee.
In de folder die ik kreeg stond dat er een risico was die het bandje de blaas perforeerde. Ik heb nergens gelezen dat het ook door de vaginawand kan slijten.
De naam van het ziekenhuis wil ik hier niet noemen, want ik ben daar nog steeds onder behandeling.
Ik ben donderdag weer in het ziekenhuis geweest en de gyneacoloog heeft goed gevoeld en gekeken , waarbij ik tegen het dak zat van de pijn en ze heeft gezien dat het bandje op meerdere plaatsen te dicht onder de huis van de vaginawand zit. Ze gaat nu overleg plegen met uroloog en dan gaan ze hem toch waarschijnlijk weghalen.
Dit wordt een nare operatie omdat ze van binnenuit de vagina moeten opensnijden en het bandje weg moeten snijden ( dat bandje zit vergroeid in mijn weefsel) .
Dus ik vraag me af of ik daar ooit goed van herstel en weer tampons kan gebruiken of gemeenschap kan hebben. Want ik neem aan dat er een behoorlijke wond ontstaat. Dus eigenlijk is het kiezen tussen 2 kwaden. Zo kan ik niet blijven lopen en die operatie is ook niks.
Tja als je mij zou vragen zou je het nog een keer laten doen zeg ik nee. Maar ik ken ook mensen die erbij zweren.
Succes met je keuze.
Brenda


Geschreven door: momsie50 op Vrijdag 27 Juli 2007 om 20:03 Ongepaste reactie?

hallo,
ik heb een tvt bandje laten zetten 2 weken terug en heb geen incontinentie verband meer nodig.ook heb ik geen pijn en alles gaat heel goed.ik zou willen
weten wat er kan gebeuren als je dus teveel hooi op je vork gaat nemen de
6 weken dat je niet zwaar mag tillen enz.ik heb helemaal niet het idee dat ik
geopereerd ben alleen dus dat ik geen last meer heb van ongewild urine verlies.
ik lees nergens wat er kan gebeuren als je dus meer doet dan je mag.

wie weet hier antwoord op.

gr.momsie50


Geschreven door: bri op Zondag 19 Augustus 2007 om 22:56 Ongepaste reactie?

hoi Brenda

Ik ben 33 jaar en ben bijna 4 weken geleden geopereerd. Ik kreeg een tvt bandje. Ik bleek in de uitslaapkamer een allergische reactie van medicijnen te vervolgens een bloeding. Mocht diezelfde dag naar huis. Vervolgens een weeklang uitslag met verschrikkelijke jeuk. Blaasontsteking. Toen bobbel ontdekt in mijn vagina blijkt de plasbuis verzakt de zijn. Ook voelde ik het bandje zitten, blijkt dat hij door mijn schede is gekomen. De gynecoloog geeft het nog een kans maar had het erover om een ander bandje te plaatsen. Ook nog urineverlies. Ik heb zelf het gevoel dat ik allergisch ben voor het materiaal van het bandje (heb nog steeds jeuk op mijn gehele lichaam)


Geschreven door: Con op Woensdag 22 Augustus 2007 om 19:33 Ongepaste reactie?

ik heb sinds mei 2006 een bandje en meteen na de ingreep kreeg ik erge pijn in mijn lies, na een paar weken zat het nog niet lekker. Heeft iemand soms een idee of hij te strak zit ofzo


Geschreven door: Maris op Maandag 3 September 2007 om 09:01 Ongepaste reactie?

Hoi Con,

ik heb ook een tvt bandje laten plaatsen, nu bijna 6 weken geleden, en ook ik heb pijn in mijn been maar alleen mijn rechterbeen. Ik heb het gevoel dat het niet goed zit. Het is een trekkende pijn die vanuit mijn lies lijkt te komen, en doorstraalt naar mijn bovenbeen tot aan de zijkant van mijn knie. Vlak na de ingreep ben ik terug geweest voor controle, en volgens de arts moet ik dit de tijd geven. Mijn eigen gevoel zegt dat er iets niet goed zit. Inderdaad, misschien een te strak bandje. Ik heb volgende week een afspraak met een fysiotherapeut, en ik ga zeker nog terug naar de arts. Want al ben ik nu wel droog, door de pijn in mijn been, heb ik er nog geen goed gevoel over.


Geschreven door: Ineke Ringelberg op Maandag 10 September 2007 om 12:28 Ongepaste reactie?

Ik heb 5 dagen geleden een bandje gekregen. Ik heb weinig pijn maar ik durf bijna niets te doen ik weet ook niet of ik mag strijken of het toilet schoonmaken. Het enige wat is gezegd dat ik niet mag tillen en geen rare bewegingen moet maken die je buik belasten. Ik zou graag van iemand willen weten wat wel en niet kan.


Geschreven door: wilma op Woensdag 16 Januari 2008 om 19:11 Ongepaste reactie?

Hoi Brenda,

Heb je nog steeds jeuk?
Ik ben bang dat ik ook allergisch ben voor voor het TVT bandje.
Zijn er meer mensen die jeuk hebben na het laten plaatsen van een TVT bandje?


Geschreven door: Corine op Maandag 10 Maart 2008 om 21:10 Ongepaste reactie?

Hoi Brenda,

Je bericht is al meer dan een jaar oud, maar ik heb exact het zelfde als jij, ik druf bijna niet te vragen hoe het met je gaat...
Ik weet niet hoe oud jij bent, maar ik ben 29.
Na mijn 1e kindje is tijdens de bevalling mijn bekkenbodemspier zo beschadigd dat deze het niet meer doet, incl. mijn kring spier.
Ik heb toen een complete verzakkings operatie zodat zodat alles is opgehangen aan bandjes en voor en achterwand plastiek en tvt-o ter vervanging van de spier. Ik zou ook weer kunnen sporten en zo.
Na de operatie kon ik bijna niet lopen van de pijn in mijn liezen. Dat zou na 6 weken over moeten zijn. Ik heb 3 maanden niet kunnen autorijden of fietsen of huishuidelijk werk kunnen doen. Toen is ook na 3 mnd het bandje door geknipt. Het ging gelijk een stuk beter en ik kon weer autorijden en zo, maar was nog lang niet de oude. Ik kan nog steeds niet sporten laat staan vrijen!! Als je daar binnen komt dan vlieg ik door het plafond van de pijn. De gyn heeft geconcludeerd dat het tvt bandje de zwenuw raakt.
Ze gaan volgende week met 2 artsen een gyn en een prof. uit het UMC proberen om het bandje in de buurt van de zenuw te verwijderen.
Ik ben er best wel zenuwachtig voor, ik hoop niet dat ik er slechter van wordt.
Hoe gaat het met jou, nu een jaar later?
Ik zit nu ook een jaar na de 1e operatie....
Ik hoop snel iets van je te horen.


Pagina 1 van 11 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties