Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Urine-incontinentie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Urine-incontinentie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Liesbeth

Geschreven op: Vrijdag 1 Mei 2009 om 21:24
Ongepast of beledigend?

Ik ben een moeder van een 13 jarige zoon. Hij is dubbel incontinent. Door zijn lichamelijke handicap moet ik hem verschonen. De laatste paar keren kreeg hij een erectie bij het verschonen. Ik weet niet hoe ik hierop moet reageren. Ook wordt het verwisselen van een luier moeilijker omdat door de erectie de luier niet meer goed afsluit. Weet iemand een oplossing? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Inge op Zondag 3 Mei 2009 om 03:51 Ongepaste reactie?

Hoi, ik ken dit probleem heb zelf een zoon van 14. Hij draagt luiers voor het bedplassen. Tijdens het verschonen krijgt hij ook een erectie of meer. Als je hem even 5 of 10 min laat liggen is het weg en kun je de luier makkelijk weer om doen. succes


Geschreven door: Liesbeth op Zondag 3 Mei 2009 om 09:22 Ongepaste reactie?

Dank je Inge.
Ik zal het gaan proberen


Geschreven door: Liesbeth op Zondag 3 Mei 2009 om 16:14 Ongepaste reactie?

Hoi Inge,

Ik heb het geprobeerd. De erectie blijft en gaat pas weg als hij een ejaculatie heeft gehad. Ik heb hierover gesproken met de verzorgster van mijn zoon op de mytylschool. Zij geeft aan dat de sexuele gevoelens bij kinderen van deze leeftijd al kan komen.
Door mijn strenge katholieke opvoeding vind ik het lastig dit met hem te bespreken. Mijn moeder zegt dat ik het moet negeren dan gaat het immers vanzelf over.
Praat jij er met je zoon over of negeer je het?


Geschreven door: Karin op Maandag 18 Mei 2009 om 15:52 Ongepaste reactie?

Ik denk dat je er het best over kan praten, anders geef je hem het idee dat het raar is, en kan je hem een schuldcomplex geven.

Je kan hem heel tactisch even alleen laten, de tijd geven om "van de erectie af te komen." Of misschien wil hij zelf liever dat je het negeert en doet alsof er niets aan de hand is, en gewoon de luier over de erectie heen doet. Maar zwijgen lijkt me niet verstandig, dus overleg hierover.


Geschreven door: Johan op Donderdag 21 Mei 2009 om 14:27 Ongepaste reactie?

Er niet over praten ,is niet goed.Op deze leeftijd zijn de hormonen erg aktief en produceren elke dag een hoeveelheid sperma.Dat moet eruit Of je leert hem hoe dat zelf te doen ,dat is helemal niet erg,Karin heeft het juist. Na verloop van tijd gaat het over en vind hij zelf zijn weg wel


Geschreven door: liesbeth op Vrijdag 22 Mei 2009 om 22:32 Ongepaste reactie?

hoi Karin en Johan,

We hebben een goed gesprek gehad. Voor mijn zoon en mij was het erg fijn om er over te praten. ik dank jullie voor de goede tip. Dit was voor mij het zetje wat ik nodig had.


Geschreven door: Frederiek op Maandag 25 Mei 2009 om 21:29 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem dus ik besloot hier te reageren.
Overlaatst werd ik geopereerd en de verpleegsters van het ziekenhuis waar ik 8 dagen moest verblijven vonden het nodig om me een luier om te doen. Ik was eerst verbaasd maar toen ik de eerste ochtend na mijn operatie gewekt werd, voelde ik dat mijn luier nat was.

Toen de verpleegster mijn luier afdeed en me begon te wassen kreeg ik ook onmiddellijk een erectie. Ik kon wel door de grond zakken van schaamte! De verpleegster negeerde het en deed mijn kleren gewoon aan. Het verschil bij jouw verhaal, Liesbeth, is dat ik enkel ''s nachts bedplaste, dus bij mij waren er geen problemen met het aanbrengen van een verse luier omdat ik mijn pyjama kon dragen zonder luier.

Ik lag er de hele dag over te piekeren en besloot het alarm van mijn horloge om 6h45 te zetten (wektijd was 7h). De volgende ochtend masturbeerde ik alvorens ik verschoond moest worden. Bij het afdoen van de luier kreeg ik dit keer geen erectie maar de verpleegster zag duidelijk sperma in mijn natte luier. Het blijft genant maar ik had het liever zo dan een erectie te krijgen bij het verschonen.

Als het lukt om hierover met je zoon te praten, kun je misschien ook zoiets proberen, als hij hiertoe in staat is.

Ik hoop dat ik enige hulp ben geweest, en ben blij om mijn hart eens gelucht te hebben.


Geschreven door: HG op Zaterdag 6 Juni 2009 om 18:30 Ongepaste reactie?

Ja, dit lijkt mij voor de mannen en jongens onder ons een erg lastig probleem. Wij vrouwen hebben daar geen last van, dat een lichaamsdeel soms ineens een eigen leven gaat leiden smiley. Maar hoe vervelend ook, het blijft een heel normaal verschijnsel. Een verpleegkundige of verzorgster weet dit ook en handelt daar ook naar, mag ik hopen. Een jongen produceert nu eenmaal vanaf een bepaalde leeftijd sperma, en komt dat er niet uit bij seks, (incl. masturberen) dan zal het een keer komen op een andere manier, meestal ''s nachts, dus in de vorm van een zgn. ''natte droom''.

Het krijgen van een erectie tijdens de verzorging (of bijvoorbeeld bij een lichamelijk onderzoek door een arts) kan genant zijn, maar ook dat is weer iets dat er gewoon bij hoort. Zeker bij jongens in de puberteit, die krijgen vaak vrij gemakkelijk een erectie. Dit zal gemakkelijker gebeuren als iemand hen wast of verzorgt, zeker als daarbij de penis ook aangeraakt wordt.

Het sluiten van een luier over een erecte penis lijkt mij inderdaad niet handig, ik zou dan gewoon wachten tot de penis weer slap is. Dus even iets anders gaan doen intussen, een ander deel van de verzorging vast doen, of eventueel in overleg met kind of cliŽnt hem even alleen laten. Persoonlijk zou ik er dan een handdoekje bij geven ''voor het geval dat''.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik als vrouw niet goed in kan schatten wat jongens of mannen een prettige benadering zouden vinden bij dit ''probleem'', maar persoonlijk denk ik dat erover praten altijd beter is dan net doen alsof er niets aan de hand is. De meeste jongens zullen schaamte voelen wanneer zoiets gebeurt, en het lijkt mij dan goed om als zorggever op zo''n moment te zeggen dat het niet erg is, dat veel jongens dat hebben, en dat je gewoon wel even wacht. Dat is tenminste wat ik zelf zou doen in zo''n situatie.

Ik ben overigens zelf een vrouw die zowel incontinent is als hulp nodig heeft bij het wassen, dus ik ken dit probleem zťlf niet, maar probeer mij in te leven in zowel de zorgvrager als -gever.


Geschreven door: Ron op Zaterdag 6 Juni 2009 om 19:27 Ongepaste reactie?

Hallo Liesbeth,

Ik denk dat je er niet zo,n probleem van moet maken
ik denk dat je je zoon dan even het idee moet geven om er mee om te gaan met een erectie en het e.v.t sperma verlies, het moet het lichaam toch uit.
Als het lastig is de luier dan om te doen zal ik even wachten, dat de penis dan weer slap is en naar beneden
in de luier doen.
Ik heb daar zelf ook nog wel eens last van en vind het ook nog steeds moeilijk als de thuiszorg verpleegster mij dan komt wassen en van een schone luier voorzien.
Ik ben zelf helaas ook totaal inco. en lichamelijk gehandicapt.

groet: ron


Geschreven door: cindy op Vrijdag 12 Juni 2009 om 15:08 Ongepaste reactie?

hoi allemaal,

ik ben verpleegster, en ik kan jullie vertellen dat 90% van de jongens/mannen wel een erectie krijgt bij het verschonen en/of wassen. is dus helemaal niet gek hoor. het is wel lastig om een luier om te doen als de penis stijf is idd. gewoon even wachten dus. en koud washandje op de penis wil ook nog wel eens uitkomst bieden. ik vraag dit natuurlijk eerst wel aan de desbetreffende persoon. sommige kiezen hier voor, en andere worden liever even alleen gelaten. het is in ieder geval een natuurlijk iets, en zeker niet iets om je voor te schamen. ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

mvg cindy


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties