Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Urine-incontinentie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Urine-incontinentie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Wilma

Geschreven op: Dinsdag 5 Oktober 2004 om 21:44
Ongepast of beledigend?

Zijn er vrouwen die na een tvt operatie nog pijn bij de plasbuis zijn blijven houden. De pijn voeld aan als een ontsluitingswee. Ik ben vorig jaar juni geopereerd en ziens dien heb ik deze pijn. De operatie zelf is wel goed gelukt, ik ben nu wel helemaal droog. Ik sta nu op het punt om hem weer door te laten knippen. Zijn er vrouwen die dit ook hebben laten doen. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 26 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Bijn op Vrijdag 22 Oktober 2004 om 14:29 Ongepaste reactie?

Ik heb in maart 2003 o.a. een tvt gekregen,met prima resultaat gedurende een half jaar.Daarna begon de pijn in mijn plasbuis,soms verschrikkelende pijn. Nu begin ik ten einde raad te raken, Wie gaat jouw tvt doorknippen?Heel veel succes!Reageer a.u.b.


Geschreven door: Wilma op Vrijdag 22 Oktober 2004 om 21:28 Ongepaste reactie?

De uroloog moet eerst nog met de gynaecoloog praten, deze heeft het bandje geplaatst. In november heb ik zelf met beide een gespreek en gaan we beslissen wat we gaan doen. Ik ben vorig jaar in Beverwijk geopereerd en de pijn had ik toen al direct. De gynaecoloog vond toen dat ik maar moest wachten, omdat alles net gebeurd was. Vanaf die tijd slik ik kuur na kuur. Ook vanwege blaasontstekingen, volgens hem was de operatie prima gelukt. Ik was droog en kon nog plassen. Het plassen ging alleen nog op gevoel bij volledige ontspanning. De gynaecoloog stuurde mij door naar de uroloog, deze heeft toen diverse testen gedaan, waaruit bleek dat mijn blaas niet goed leegt en ik dus blaasontsteking krijg. Mijn plasbuis wordt volgens hem afgesloten door een sterke bekkenbodemspier. Dit hebben ze proberen op te lossen door mij medicijnen te geven die eigenlijk voor mannen zijn bedoeld (prostaat). Deze medicijnen hielpen ook niet. Ik moest maar naar de therapeut om mij te leren ontspannen. Ik wist van mezelf zeker dat ik dat al deed, maar moest toch daar naar toe. Mijn therapeut heeft na 2 behandelingen besloten dat ik gelijk had en vertelde mij dat waarschijnlijk het bandje te strak staat. Deze gedachte heb ik zelf al vanaf het begin, maar ja mij geloven ze niet. Ook de huisarts heeft dit idee. Nu heb ik de uroloog gezegd dat ik wil dat hij hier wat aan moet doen. Hij staat hier nog niet volledig achter en vind de ingreep zwaar. Hij was van mening dat het volledige bandje verwijderd moet worden. Ik heb gevraagd om hem in eerste instantie door te knippen en te kijken of dit verbetering geeft. Hij gaat dit nu met de gynaecoloog bespreken. 2 november moet ik bij de uroloog komen en hoor dan wat we gaan doen. Ik heb ook nog een paar vragen aan jou. Waar ben jij geopereerd. Hoe ervaar jij de pijn. Kan jij wel gewoon plassen. Ben jij ook al terug geweest naar het zieken huis met dit probleem, zo ja hoe reageren jouw arts op dit probleem. Een heel verhaal, maar hoop weer antwoord van je te krijgen.


Geschreven door: Bijn op Zaterdag 23 Oktober 2004 om 21:38 Ongepaste reactie?

Hoi! Mijn klachten ontstonden dus een half jaar na de operatie, ik dacht dat ik blaasontsteking of zo iets had. Ik heb antibiotica-kuren gehad op proef maar die hielpen niet. Mijn huisarts stuurde mij door naar de uroloog, die legde een link met de tvt(daar had ik dus helemaal niet aan gedacht).Ik heb detrusitol en later xatral(inderdaad voor een vergrote prostaat) voorgeschreven gekregen.Dit heeft mijn blaas tot rust gebracht maar de pijn in plasbuis is altijd aanwezig(prikkeldraad). Ik heb ook al die testen gehad,je schijnt tegen een weerstand in te plassen.Nu ga ik weer terug naar de gynaecoloog. Ik hoop zo dat hij het bandje kan verwijderen, doorknippen, wat dan ook.Bedankt voor je schrijven hierover, ik wens je heel veel sterkte. Hou je me op de hoogte?

Groetjes.


Geschreven door: Wilma op Zondag 24 Oktober 2004 om 22:13 Ongepaste reactie?

Hallo Bijn. Ik vind het leuk dat je blijft reageren. Ik heb toch nog een paar vragen aan je. Mijn pijn voelt aan als een ontsluitingswee, ik begreep van jou dat het bij jou aanvoelt als prikkeldraad klopt dit. Ik heb het ook niet dagelijks, maar af en toe. Als ik deze pijn heb is het met pijnstillers niet helemaal weg te krijgen. Ik ga dan in een laagje heet water zitten wat de pijn verzacht. Ik begrijp van jou dat jij altijd last heb en wat doe jij hier dan aan. De pijn komt bij mij opzetten als ik de plek waar het bandje zit belast. Je moet dan denken aan fietsen en op bepaalde manieren met vrijen. Ook wil ik graag weten waar jij geopereerd bent. En heb jij al de beslissing genomen om het bandje te laten verwijderen en hoe kijkt jou uroloog hier tegen aan. Ik moet 2 nov bij de uroloog komen, als ik daar geweest ben hoor je dit van mij. Sterkte en groetjes Wilma.


Geschreven door: wil op Maandag 25 Oktober 2004 om 11:56 Ongepaste reactie?

Hallo,ik wou ook even reageren,ik heb eind juni een tvt gehad,moet ik er even bij melden dat de uroloog na een aantal testen had besloten dat ik een voorwandplastiek moest krijgen omdat het duidelijk door verzakking van mijn blaas en endeldarm kwam,maar aangezien de gynaecologie mijn klachten niet erg genoeg vond plaatste hij dus een tvt bandje[in de deo]vanaf het begin is het waardeloos plus de klachten zijn verslechtert,de uroloog was ook kwaad op de gynaecoloog maarja tot op hede is er niks aan gedaan ja ik kreeg weer pillen en in eind nov krijg ik weer een onderzoek dus niet mooi allemaal ik wordt nu gewoon aan het lijntje gehouden,als ik weer bij de uroloog kom knippen ze het bandje maar door,en nu nog heb ik drukpijn bij het vrijen net alsof ik daar beurs ben,en met plassen ook een branderig gevoel in mijn urineleider,plassen gaat moeilijker en volgens mij houd ik meer vocht vast,ik hoop gauw een reactie te krijgen van jullie, groetjes Wil


Geschreven door: Bijn op Woensdag 27 Oktober 2004 om 16:55 Ongepaste reactie?

Hoi Wilma,
Bedankt voor je reaktie.Ik ga volgende week terug naar de gynaecoloog die het bandje geplaatst heeft, dit op verzoek van de uroloog, die gelukkig heel begripvol is.Alleen zegt de uroloog dat de tvt niet te verwijderen is, dus ik knijp hem ontzettend. Met deze pijn kan ik eigenlijk niet goed leven.Ik heb altijd een gevoel van branderige pijn, maar 2/3 dagen per week is de pijn verschrikkelijk,(prikkeldraad), ondanks de diclofenac met paracetamol.Dan lukt het plassen ook bijna niet.Ik heb ook ontdekt, dat er een relatie is tussen het belasten van de bekkenbodem en het opkomen van die pijn.Ik sport, fiets etc. dus NIET meer.Veel succes 2 november,zet hem op.Groetjes,Bijn.(ook aan jou Wil)


Geschreven door: wil op Donderdag 28 Oktober 2004 om 09:48 Ongepaste reactie?

Laat het mij weten Bijn hoe het gegaan is en of dat tvt bandje verwijdert kan worden,zoals ik ook heb vaak een scherpe brandend gevoel in mijn plasbuis,dan wens ik je veel sterkte.
Groetjes aan Bijn en Wilma


Geschreven door: Wilma op Dinsdag 2 November 2004 om 20:16 Ongepaste reactie?

Hallo Bijn en Wil, ik ben vandaag bij de uroloog geweest. Deze heeft met de gynaecoloog gesproken, omdat hij vind als er wat met het bandje moet gebeuren hij dit moet doen. Deze heeft het bandje ook geplaatst. Ik heb aan hem gevraagd wat hij aan de gynaecoloog heeft verteld. Hij zei dat ik dit zelf met hem moet bespreken, maar had wel het gevoel dat hij er mee eens is dat het bandje doorgeknipt kan worden. Naar bijna alles geprobeerd te hebben. Hij begon nog wel om zelf te gaan katheteriseren om de blaasontstekkingen tegen te gaan, maar dat zie ik niet zitten. Heb hier nu voorlopig medicijnen voor gekregen.10 november moet ik bij de gynaecoloog zijn en hoop ik eindelijk te horen of ze het bandje gaan doorknippen. Heb hier zelf wel goede hoop op. Als ik daar geweest ben laat ik dit zeker weer weten. Als jullie nieuws hebben hoor ik dit ook graag. Veel sterkte en groetjes Wilma.


Geschreven door: Wil op Woensdag 3 November 2004 om 09:28 Ongepaste reactie?

Hoi Wilma,maar kan het bandje wel doorgeknipt worden,dat zou ik ook wel willen aangezien het waardeloos is,trouwens had jij ook in de gaten dat je sinds dien dikker werd,ik wel want ik plas erg weinig in verhouding met de hoeveelheid water die ik drink,ikzelf moet 25 november weer terug voor een onderzoek,ik wacht het af van jou.
Groetjes Wil


Geschreven door: Wilma op Woensdag 10 November 2004 om 21:20 Ongepaste reactie?

Hallo, Wil en Bijn ik ben vandaag bij de gynaecoloog geweest en hij gaat het bandje doorknippen. Hij had mijn dossier doorgelezen en met de uroloog gesproken. Hij zei dat er 2 opties waren, doorknippen of naar een academisch ziekenhuis gaan. Ik had geen zin om weer helemaal door de molen te moeten gaan, waar hij ook mee eens was. De uroloog waar ik bij liep zit ook in het VU en had alles al geprobeerd. Binnen een maand word ik op geroepen voor een dag opname. Even voor Wil, het bandje compleet verwijderen is bijna niet te doen en dus ook een zeer zware buikoperatie. Het bandje doorknippen is een vrij relatief eenvoudige ingreep. De gynaecoloog die het bij gaat doen heeft dit trouwens nog niet eerder gedaan en wordt voor hem dus de eerste keer. Ik hoop dat dit bij mij het juiste resultaat gaat geven. Geen pijn en blaasontstekingen meer en hopelijk ook nog droog. Als ik weer urine ga verliezen vind ik dit niet erg meer, als de pijn maar weg gaat. Ik ben trouwens niet dikker geworden, houd waarschijnlijk dus geen extra vocht vast. Even voor Bijn, mag ik weten waar jij geopereerd bent. Als ik meer weet wanneer ik geopereerd moet worden horen jullie dit van mij. Groetjes Wilma


Pagina 1 van 26 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties