Oplossingen voor mannen

U bevindt zich hier: Incontinentie Ľ Mannen Ľ Oplossingen

Oplossingen urineverlies bij mannen

AMS 800 Prothese: permanente oplossing voor urineverlies bij mannen

De AMS 800 Prothese is de gouden standaard voor behandeling van matig tot ernstige incontinentie. Al meer dan 30 jaar implanteren artsen wereldwijd dit systeem met goede resultaten bij nu meer dan 100.000 mannen! De prothese geeft weer de controle terug over het urineren.

De AMS 800 Prothese bestaat uit 3 onderdelen: een manchet, een ballon en een controlepompje. Deze onderdelen zijn door middel van slangetjes op elkaar aangesloten en zijn gevuld met een steriele oplossing. De manchet werkt als een natuurlijke, gezonde sluitspier die de plasbuis (urethra) licht samenknijpt om de urine in de blaas te houden. Zie het plaatje hieronder.

PatiŽnten zijn zeer tevreden: Uit een studie bleek dat 90% van de patiŽnten tevreden is met de AMS 800 en dat 92% het systeem opnieuw zou laten plaatsen. 96% zou de prothese aanbevelen aan een vriend.

Klik voor meer uitgebreide informatie over de AMS 800 Prothese.

Medicijnen

Om de blaasspier te ontspannen en minder geprikkeld te maken zijn er verschillende medicijnen: Oxybutinine (Dridase) en Tolterodine (Detrusitol). Detrusitol heeft de minste bijwerkingen, zoals een droge mond of droge ogen en wordt voorgeschreven als 1 tablet van 4mg per dag.

Het middel Minrin beÔnvloedt de werking van de nieren en kan de urine-produktie daardoor terugbrengen naar een normale hoeveelheid per dag.

Catheter

Condoomcatheter (om de penis heen)

Via een catheter wordt de urinebuis aangesloten op een urinezak die op het been is bevestigd. Met uitleg (en toestemming) van uw arts of een van onze eigen gespecialiseerde verpleegkundigen brengt u de catheter binnen de kortste keren zelf gemakkelijk in.

Catheter rechtstreeks in de urinebuis

Hierbij wordt de catheter rechtstreeks in de urinebuis aangebracht. U dient goed te letten op de hygiŽne om het risico op infecties te vermijden.

Catheter door de buikwand rechtstreeks in de blaas

De derde mogelijkheid voor een catheter is rechtstreeks via de buikwand. Dit heet suprapubisch. Na een aantal weken ontstaat er een soort kanaaltje in de buik, waardoor het mogelijk wordt om zelf de cathether te verwisselen.

Penisklem

De laatste mogelijkheid is de penisklem. Deze wordt over de penis geplaatst en sluit de plasbuis af. Is de blaas vol, dan kan de penisklem op het toilet verwijderd worden.

Opvangmateriaal (absorberende systemen/verband)

Absorberende systemen, ook wel aangeduid als 'verband', zijn er in verschillende vormen. De keuze is afhankelijk van de hoeveelheid urineverlies.

Klik voor meer informatie over Ľ opvangmateriaal -->

U bevindt zich hier: Incontinentie Ľ Mannen Ľ Oplossingen
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties