Ga naar de beginpagina van Urine-incontinentie.nl

Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

Nieuw lingeriemerk voor vrouwen met licht urineverlies

Amerika is een bijzonder merk lingerie rijker Dear Kate. Dit revolutionaire lekvrije ondergoed geeft vrouwen te allen tijde zekerheid en bescherming tegen onverwacht vochtverlies.

23/1/2014

Opereren of bekkenfysiotherapie bij inspannings urine-incontinentie

Een nieuwe Nederlandse studie, uitgevoerd onder leiding van het UMC Utrecht, toont aan dat bij vrouwen met matige tot ernstige inspannings urine-incontinentie een operatie effectiever is dan fysiotherapie, de huidige standaardbehandeling.

22/1/2014

Nieuwe gegevens benadrukken aanzienlijke problemen veroorzaakt door nycturie

Milaan, ItaliŽ, zondag 17 maart 2013: Uit nieuwe gegevens die vandaag zijn gepresenteerd op het Europese Urologie congres (EAU) blijkt dat nycturie (meerdere malen per nacht opstaan om te plassen) leidt tot een aanzienlijke vermindering van de werkproductiviteit en van vrijetijdsactiviteiten. Dit is geheel in lijn met andere chronische aandoeningen zoals astma, COPD en GORZ. Door nycturie bleek de werkproductiviteit bij de werkende bevolking met bijna 25% af te nemen.

26/3/2013

Europese beurs voor uroloog dr. Pieter Groenendijk

Tijdens het jaarlijkse congres van de European Association of Urology (EAU), de Europese beroepsvereniging voor urologen, gisteren in Milaan ontving uroloog dr. Pieter Groenendijk de Astellas European Urology Grant van $ 150.000.

18/3/2013

Tweede Nationaal congres voor de urologische patiŽnt

Op zaterdag 22 september 2012 zal in het UMC Utrecht het 2e nationale congres voor de urologische patiŽnt en zijn familie gehouden worden. Doel van het congres is om meer aandacht te vragen voor de urologie in de volle breedte met onderwerpen die voor elke patiŽnt van belang zijn.

20/8/2012

Medicatie helpt mondjesmaat bij urine-incontinentie

De beschikbare behandelingen voor vrouwen met urine-incontinentie veroorzaken vaak meer problemen dan ze oplossen. Veel vrouwen stoppen met deze medicatie vanwege bijwerkingen zoals een droge mond en obstipatie. De mogelijke bijwerkingen moeten een rol spelen bij de keuze van een middel.

10/4/2012

Uroloog Bart Schrier beste van Nederland

Het internetmagazine Mednet heeft voor de zesde keer de intercollegiale verkiezing voor toparts georganiseerd. Op 12 januari jl. heeft Mednet de namen van de topartsen bekend gemaakt. Uroloog Bart Schrier van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor de vierde opeenvolgende keer benoemd tot Mednet toparts.

14/1/2012

OLVG en Sint Lucas Andreas bundelen expertise in Bekkenbodemcentrum Amsterdam

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben hun samenwerking sinds deze maand uitgebreid met de oprichting van het Bekkenbodemcentrum Amsterdam: hťt specialistische centrum op het gebied van bekkenbodemzorg, voor zowel vrouwen als mannen.

22/11/2011

Samenwerking vrouwenkliniek Gynos en UMC St Radboud

De afdeling Urologie van het UMC St Radboud in Nijmegen gaat samenwerken met Vrouwenkliniek Gynos in Arnhem. Deze week wordt de samenwerking officieel bekrachtigd. Beide instellingen willen hiermee patiŽnten uit de regio de best mogelijke urologische zorg en behandeling bieden.

15/9/2011

Proef met inloopspreekuur incontinentie

Acht apotheken in Nederland zijn een proef begonnen met een inloopspreekuur voor mensen met incontinentieproblemen. Het gaat om een samenwerking met leverancier Tena. Tijdens het spreekuur geeft een continentieverpleegkundige informatie en advies. Het adviesgesprek over incontinentie vindt plaats in een aparte ruimte in de apotheek.

19/7/2011

(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Informatiepakket over ongewild urineverlies

Medi-Call adviescentrum voor incontinentie / urineverliesRecent onderzoek wees uit dat ongewild urineverlies als het meest schaamtevolle onderwerp wordt beschouwd. Medi-Call doorbreekt graag dit taboe zodat mensen met goed advies en producten weer zelfverzekerd kunnen genieten!