Ga naar de beginpagina van Urine-incontinentie.nl

Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

Betere behandeling incontinentieproblemen door nieuwe techniek

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt op donderdag 20 november de MAPLeģ gelanceerd: het eerste klinisch gevalideerde systeem voor EMG-registratie en elektrostimulatie van bekkenbodemspieren.

20/11/2014

Bontius Stichting steunt urologisch onderzoek

De afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum zoekt naar nieuwe wegen voor een effectieve behandeling van zowel prostaat-, blaas- en nierkanker, als bekkenbodem-, incontinentie- en erectiestoornissen.

11/11/2014

Bontius Stichting steunt urologisch onderzoek

De afdeling Urologie van het Leids Universitair Medisch Centrum zoekt naar nieuwe wegen voor een effectieve behandeling van zowel prostaat-, blaas- en nierkanker, als bekkenbodem-, incontinentie- en erectiestoornissen.

10/11/2014

Plasklas helpt ook therapieresistente kinderen

Urologen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht laten zien dat een 10-daagse klinische plasklas met intensieve cognitieve training zelfs therapieresistente kinderen helpt.

10/10/2014

Oudere vrouw met urineverlies verdient meer aandacht van de huisarts

ďMaar ťťn op de drie vrouwen met klachten van incontinentie gaat hiermee naar de huisarts. Uit mijn onderzoek blijkt dat ook de vrouwen die geen hulp zoeken wel degelijk baat hebben bij therapieĒ, zegt promovenda Els Visser van het UMCG.

10/10/2014

Nieuw lingeriemerk voor vrouwen met licht urineverlies

Amerika is een bijzonder merk lingerie rijker Dear Kate. Dit revolutionaire lekvrije ondergoed geeft vrouwen te allen tijde zekerheid en bescherming tegen onverwacht vochtverlies.

23/1/2014

Opereren of bekkenfysiotherapie bij inspannings urine-incontinentie

Een nieuwe Nederlandse studie, uitgevoerd onder leiding van het UMC Utrecht, toont aan dat bij vrouwen met matige tot ernstige inspannings urine-incontinentie een operatie effectiever is dan fysiotherapie, de huidige standaardbehandeling.

22/1/2014

Nieuwe gegevens benadrukken aanzienlijke problemen veroorzaakt door nycturie

Milaan, ItaliŽ, zondag 17 maart 2013: Uit nieuwe gegevens die vandaag zijn gepresenteerd op het Europese Urologie congres (EAU) blijkt dat nycturie (meerdere malen per nacht opstaan om te plassen) leidt tot een aanzienlijke vermindering van de werkproductiviteit en van vrijetijdsactiviteiten. Dit is geheel in lijn met andere chronische aandoeningen zoals astma, COPD en GORZ. Door nycturie bleek de werkproductiviteit bij de werkende bevolking met bijna 25% af te nemen.

26/3/2013

Europese beurs voor uroloog dr. Pieter Groenendijk

Tijdens het jaarlijkse congres van de European Association of Urology (EAU), de Europese beroepsvereniging voor urologen, gisteren in Milaan ontving uroloog dr. Pieter Groenendijk de Astellas European Urology Grant van $ 150.000.

18/3/2013

Tweede Nationaal congres voor de urologische patiŽnt

Op zaterdag 22 september 2012 zal in het UMC Utrecht het 2e nationale congres voor de urologische patiŽnt en zijn familie gehouden worden. Doel van het congres is om meer aandacht te vragen voor de urologie in de volle breedte met onderwerpen die voor elke patiŽnt van belang zijn.

20/8/2012

(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Urine-incontinentie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Informatiepakket over ongewild urineverlies

Medi-Call adviescentrum voor incontinentie / urineverliesRecent onderzoek wees uit dat ongewild urineverlies als het meest schaamtevolle onderwerp wordt beschouwd. Medi-Call doorbreekt graag dit taboe zodat mensen met goed advies en producten weer zelfverzekerd kunnen genieten!