Home > Ervaringen met TVT uit de praktijk

Ervaringen met TVT uit de praktijk


Ex-patiënt Nathalie”Na mijn eerste bevalling kreeg ik last van incontinentie. Ik wist dat het door de bevalling kwam en ik gebruikte Tena Lady om mijn urineverlies op te vangen. Ik ben toen ook gestopt met sporten maar verder stond ik niet zo erg stil bij mijn incontinentie. Dat veranderde na de tweede bevalling…”

Gynaecoloog Jan den Boon Omdat Jan den Boon werd uitgeloot voor de studie geneeskunde, ging hij fysiotherapie studeren. Tijdens zijn werk werd zijn belangstelling voor bekkenbodemfysiotherapie gewekt en viel het hem op dat daar relatief weinig aandacht voor bestond. Na 5 jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt, ging hij alsnog geneeskunde studeren. Hij specialiseerde zich in de gynaecologie. Gezien zijn belangstelling en zijn ervaring als fysiotherapeut besloot hij om zich in het bijzonder te gaan toeleggen op bekkenbodemproblematiek.

Fysiotherapeute Jenneke Kalkdijk Jenneke Kalkdijk raakte tijdens haar dagelijkse praktijk als fysiotherapeute steeds meer geïnteresseerd in bekkenbodemproblematiek. Zo zeer zelfs, dat zij tien jaar geleden besloot zich in dit onderwerp te gaan specialiseren. Ze volgde daarvoor de vervolgopleiding bekkenfysiotherapie en richtte in Leeuwarden het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum op. Dit centrum richt zich op de fysiotherapeutische behandeling van onder meer stressincontinentie. We spraken met haar over dit onderwerp.